Betongrillning

Betongrillning minskar halkrisken för dina djur

Betongrillning eller spårrillning innebär att vi fräser parallella spår i betongen vilket effektivt begränsar halkrisken för dina djur. När djuren har ett stabilt underlag minskar risken för fläkskador, fertiliteten ökar och ni får en säkrare arbetsmiljö att vistas i. Miljön för djuren blir mer trivsam och säker. Det leder till en lugnare besättning vilket i sin tur hjälper till att öka mjölk- och djurproduktion.

Spårrillning eller betongrillning innebär att vi fräser parallella spår i betongen vilket effektivt begränsar halkrisken för dina djur. Mindre eller inga fläkskador, högre fertilitet och mycket lugnare i er besättning hjälper till att öka er mjölk- och djurproduktion till en lägre kostnad.

Spårrillning för maximalt fäste

Spåren vi fräser i betongen gör vi med hjälp av en spårfräs. Spåren är utformade för att passa kons klövar och ge ett maximalt fäste stabilitet utan att på något sätt skada klövarna. Spårbredden och utformningen vi använder oss av är rekommenderad av flera klövforskare, bland andra Karl Burgi från USA. Spårrillning är en effektiv och lönsam metod. Jämför du med vad en skrapgångsmatta kostar är spårrillning endast en bråkdel av priset.

Vi fräser betongytor i hela landet

Vi hjälper bönder med fräsning av betongytor i hela Sverige året runt. Under vintern kan vissa delar av vårt land begränsas men så länge vädret tillåter kan vi utföra arbetet. Varje gård är unik och vi skräddarsyr en lösning som är anpassad efter just ditt behov. Tillsammans kommer vi fram till en lösning som passar dig, dina djur och din gård.

Boka betongrillning idag

Är du intresserad är du varmt välkommen att kontakta Kalle Karmesten. Genom åren har han hjälpt många lantbrukare med betongrillning för att minska halkskador bland djuren. Med sin långa erfarenhet och höga kunskap inom spår- och betongrillning hjälper han dig att ta fram den bästa lösningen för just din gård.

Kalle Karmesten
Betongrillning
Tel: 0720-35 84 74
Mail: kalle@wilsonagri.se