Klövverkning

Experten på klövverkning i Sverige

Kons klövar är utsatta för olika sorters påverkan och slitage. Detta resulterar i att klöven växer på olika sett och kan störningar i form av skador och sjukdomar. Klövverkning görs för att förhindra och behandla dessa problem. Det är viktigt att klövverkaren kan identifiera dessa problem samt läsa av hur hon står och går. Detta för att kunna verka på rätt sätt och därigenom förhindra vidare problem. Kons klövhälsa är viktig och påverkar definitivt mjölkavkastningen. Våra klövverkare utbildar sig fortlöpande både i Sverige och utomlands för att vara i spetsen av klövvårdare. Vi jobbar bl.a enligt Karl Burgi metoden vad gäller klövhälsan.

Klövverkning för friskare klövar

Vi på Wilson Agri är experter på klövverkning. Vi identifierar kons problem samt läser av hur kon står och går. Detta för att vi ska kunna verka på rätt sätt och därigenom förhindra vidare problem. Våra klövverkare utbildar sig fortlöpande både i Sverige och utomlands för att vara i spetsen av klövvårdare. Vi jobbar bland annat enligt Karl Burgis metod vad gäller klövhälsan.

Kontakta vår klövverkare Linus Vidar för råd och information

Linus Vidar är certificerad klövverkare och har även en vidareutbildning i klövvård på Dairyland Hoof Care Institute i England. Linus Vidar har under årens lopp arbetet med klövverkning över hela landet och har lång erfarenhet inom området.

Linus Vidar
Certificerad klövverkare
Tel: 073-055 66 17
Mail: linus@wilsonagri.se